'De Kuip maakte zoveel indruk. PSV nam kort daarna nog contact op, maar...'

'De Kuip maakte zoveel indruk. PSV nam kort daarna nog contact op, maar...'

03-11-2016 14:51
2

Joey Sleegers (22) brak niet door bij Feyenoord en mislukte afgelopen seizoen bij NEC, maar de middenvelder - dit jaar op huurbasis actief bij VVV-Venlo - is er nog steeds op gebrand om door te breken in de top. 

Ooit stond Sleegers te boek als één van de grootste talenten van zijn generatie. Op twaalfjarige leeftijd koos hij voor Feyenoord. "Ik kwam uit school toen mijn vader vertelde dat Feyenoord had gebeld voor mij", blikt hij terug met dagblad de Limburger. "Ik zei meteen: doen we. Mijn vader antwoordde: ho eens even, we hebben het over een club aan de andere kant van het land."

Na een bezoek aan Rotterdam-Zuid was elke vorm van twijfel verdwenen. "De Kuip maakte zoveel indruk. PSV nam kort daarna nog contact met ons op. Nota bene mijn favoriete club, maar ik had dat De Kuip gezien. Ik was verkocht."

Sleegers redde het uiteindelijk niet in Rotterdam. Feyenoord liet hem in de zomer van 2015 vertrekken, nadat hij eerst een succesol jaar had gekend bij FC Eindhoven. "Ik mocht me daarna weer gaan bewijzen. Giovanni van Bronckhorst zei in de voorbereiding van het vorige seizoen dat ik in zijn plannen voorkwam, maar uiteindelijk werden er nieuwe spelers gehaald en was mijn kans verkeken."