Balen door gedwongen ingreep rond El Ghazi: 'Hij krijgt zijn vrijheden'

Balen door gedwongen ingreep rond El Ghazi: 'Hij krijgt zijn vrijheden'

05-11-2016 08:28
4

Anwar El Ghazi speelde én scoorde vrijdagavond voor Jong Ajax tegen NAC Breda (2-1). De coach van de beloften van de Amsterdammers, Marcel Keizer, is te spreken over de aanvaller die gedwongen werd gewisseld.

"Ik baalde dat Anwar eruit moest, ja. Hij had last van zijn rug", aldus Keizer in gesprek met FOX Sports. "Ik stond op het punt om Pelle Clement eruit te halen. Die heeft de laatste vijftien tot twintig minuten amper iets gedaan en is bij een man gaan staan. Van daaruit hebben we het uit gevoetbald."

Keizer ging door over de prestaties van El Ghazi. "Hij heeft een goal gemaakt, een paar leuke acties laten zien en goede schoten gelost. Hij was redelijk actief, dus prima", aldus de coach, die El Ghazi vaak van afstand zag schieten. "Maar dat is zijn type spel. Hij mag binnen het elftal zijn vrijheden nemen op een bepaalde manier."

"Anwar doet dat door af en toe van afstand te schieten. Dat zijn vrij harde schoten, kan ik je vertellen, dus die kunnen ook binnen gaan. Daar is niks mis mee, als we daarna maar weer in positie komen te staan", besluit Keizer.