Eerste competitieduel Inter sinds De Boer-vertrek eindigt in ruime overwinning

06-11-2016 19:58
6

Internazionale heeft z'n eerste Serie A-duel sinds het ontslag van Frank de Boer omgezet in een overwinning. Crotone werd met 3-0 verslagen dankzij treffers van Ivan Perisic en aanvoerder Mauro Icardi (tweemaal).

Omdat de aanstelling van Stefano Pioli pas na het weekend beklonken wordt, had jeugdcoach Stefano Vecchi nog eenmaal de leiding over de tobbende Serie A-grootmacht. De eerste helft van het thuisduel met hekkensluiter Crotone verliep erg moeizaam. Inter kreeg een handvol goede kansen, maar onder meer Icardi en Ever Banega hadden het vizier niet op scherp staan.

De Inter-fans, die De Boer steunden met tal van kritische spandoeken richting de clubleiding, moesten tot de 84e minuut wachten op de verlossende openingstreffer. Een crosspass van Icardi belandde in de voeten van Perisic, die opstoomde richting het doel en uiteindelijk raak schoot in de verre hoek. Kort daarna besliste Icardi het duel vanaf de strafschopstip. Het slotakkoord was ook voor de Argentijn. In de 93e minuut maakte hij de 3-0.

Door de zege klimt Inter op naar de achtste plek op de ranglijst. De Milanese grootmacht heeft nu zeventien punten uit twaalf duels.