Van Wolfswinkel: We zijn vrienden, maar je mag je mond wel open doen

Van Wolfswinkel: "We zijn vrienden, maar je mag je mond wel open doen"

07-11-2016 09:52

Ricky van Wolfswinkel wond er na de 1-2 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo geen doekjes om. De 27-jarige spits baalt van de totale off-day van Vitesse, dat naar de negende plaats zakte in de Eredivisie.

"We doen zoveel fout", zegt Van Wolfswinkel tegen De Gelderlander. "Zelfs een simpele pass over een paar meter komt niet aan. Het leek echt helemaal nergens op." Hij somt de tekortkomingen in rap tempo op. "Het tempo ligt te laag. Er is heel weinig beweging. Weinig diepgang. En we tonen geen lef."

Wedden

Meer odds

"Risico? Daar kiezen wij niet eens voor", vervolgt Van Wolfswinkel, dit seizoen goed voor zes treffers in twaalf Eredivisie-optredens. "Maar dan gaan simpele ballen óók nog eens fout. Dan schiet het allemaal niet op." De Arnhemmers wisten nu al vier competitieduels op rij niet te winnen. De laatste twee confrontaties tegen PSV (0-2) en Heracles werden verloren.

Van Wolfswinkel vindt dat de Vitesse-spelers 'harder' moeten zijn. "We zijn allemaal vrienden, maar je mag je mond wel open doen, hoor." De selectie gaat binnenkort om tafel. "Dit is geen sportieve crisis. Daarvoor is het nog veel te vroeg. Maar wij moeten wel gewoon resultaten behalen."