De Roon eens met Blind: 'Voor Schaars en Klaassen is dat iets natuurlijks'

De Roon eens met Blind: 'Voor Schaars en Klaassen is dat iets natuurlijks'

07-11-2016 10:07
8

Marten de Roon was zaterdag de gevierde man bij Middlesbrough. In de blessuretijd tekende hij voor de 1-1 tegen Manchester City. Opmerkelijk is dat in Oranje Stijn Schaars de voorkeur krijgt.

Bondscoach Danny Blind zei afgelopen vrijdag dat hij De Roon 'te vlak en gereserveerd' vindt in balbezit. "Ik kan me goed vinden in die woorden", zegt De Roon in De Telegraaf. "Schaars is beter aan de bal dan ik, dat vind ik ook. Bijvoorbeeld met het opeisen van de bal. Voor hem en ook Davy Klaassen is dat iets natuurlijks, terwijl ik wel wat dwingender mag worden."

Wedden

Meer odds

"Natuurlijk speel ik in Engeland op een hoger niveau dan Schaars in Nederland, maar Stijn doet het erg goed bij Heerenveen en is een bekende naam bij Oranje", vervolgt De Roon. "En dat ik op een hoger niveau speel, verandert niets aan het feit dat Stijn bepaalde vaardigheden beter beheerst dan ik. Ik moet gewoon zo doorgaan."

Na zijn doelpunt tegen City werd De Roon gek van vreugde. "Veel voetballers doen dan een dansje op zulke momenten, maar ik wist niet meer wat ik deed. Dit is tot dusver wel mijn nummer één-moment in mijn carrière, naast mijn officiële profdebuut."