Denemarken in de ban van 'ongelooflijke' Dolberg: Een superster in de dop

Denemarken in de ban van 'ongelooflijke' Dolberg: "Een superster in de dop"

09-11-2016 00:00

Denemarken is in de ban van Kasper Dolberg en ook zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg zijn onder de indruk van de negentienjarige Ajax-spits. Daniel Wass is lovend.

De Deense middenvelder kwam Dolberg vorige week al tegen tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Celta de Vigo, de club van Wass. In dat duel (3-2) maakte de Ajax-spits een fraaie treffer. "Ik heb in die wedstrijd een aantal ongelooflijke dingen gezien", aldus Wass tegen Tipsbladet over Dolberg, die deze week voor het eerst bij de nationale ploeg van Denemarken zit.

"Met Dolberg als tegenstander ben je verzekerd van problemen. Hij is ongelooflijk sterk en wendbaar. Die jongen heeft een beetje van alles, waarmee hij ver kan komen. Een superster in de dop."

Wass hoopt dat Dolberg hetzelfde voor Denemarken kan doen als bij Ajax. "Hij is negentien jaar oud en nu al één van de belangrijkste spelers bij Ajax. Het is geweldig voor ons land. Op de training laat hij al zien niet onder de indruk te zijn. Dat is een goede eigenschap voor een spits."