Mathijsen: 'Ben al langer dan een jaar gestopt met voetballen. Leuk dat ze belden'

Mathijsen: 'Ben al langer dan een jaar gestopt met voetballen. Leuk dat ze belden'

09-11-2016 08:17
5

Voorafgaand aan de oefeninterland tussen Oranje en België van woensdagavond wordt Joris Mathijsen in het zonnetje gezet door de KNVB. De 84-voudig international is blij met het gebaar van de Nederlandse voetbalbond. 

"Ik ben al langer dan een jaar gestopt met voetballen. Leuk dat ze nog belden. Ik was er door verrast en zie het als een eer", laat Mathijsen weten aan FOX Sports. "Of ik het niet meer verwacht had? Ik dacht er eerlijk gezegd niet bij na, stond er niet bij stil. Ik had er wel vrede mee zo."

De verloren finale op het WK 2010 tegen Spanje is één van de dieptepunten uit de carrière van de oud-speler van Feyenoord, Hamburger SV, AZ en Willem II. "Zelfs na de 1-0 (doelpunt in de verlenging, red.) zeiden we nog tegen elkaar: wij maken die 1-1 wel. Pas na het laatste fluitsignaal drong het besef door…"

"Doodzonde dat we dat bijzondere jaar niet wisten om te zetten in een titel. Daarom is het zowel een hoogte- als dieptepunt uit mijn loopbaan. De pijn van 2010 is er nog steeds. We waren op een haar na de beste van de wereld, het was een dubbeltje op z'n kant", vervolgt Mathijsen. "Of dat ook door mijn hoofd spookt straks, als ik uitgezwaaid word? Nee hoor. Ik laat het gewoon op me afkomen. Ik zie het wel."