Homotaboe schokt Van Praag: '50 procent heeft wel eens aan zelfmoord gedacht'

Homotaboe schokt Van Praag: '50 procent heeft wel eens aan zelfmoord gedacht'

Gepubliceerd: donderdag 10 november 2016 om 16:29do 10-11-2016 om 16:29

Tien voetbalbonden uit Europa hebben 'The European Diversity Statement' ondertekend. Deze intentieverklaring is opgesteld voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. Het is een initiatief van Heroes of Football.

KNVB-voorzitter Michael van Praag was ook bij de ondertekening in de Amsterdam Arena. "Ik was geschokt door de persoonlijke verhalen die ik hoorde", zegt de preses volgens De Telegraaf. "Maar misschien nog erger: ook in het jeugdvoetbal durft lang niet iedereen écht zichzelf te zijn."

Van Praag vervolgt: "Dat 50% van de homoseksuele jongeren weleens aan zelfmoord heeft gedacht, raakt mij diep. Dat mogen we als voetbalbonden niet accepteren en moeten we samen aanpakken. Samen met de John Blankenstein Foundation zijn we als KNVB workshops gaan geven bij amateurclubs, waar ook vertrouwenspersonen zijn aangesteld. Vervolgens klopten we aan bij de betaald voetbalclubs, maar de deur bleef dicht. Schande!"

De voorzitter heeft dit laten weten aan de clubs en dat wierp zijn vruchten af. "De eerste club die me daarna benaderde, was Ajax, andere clubs volgden en zo worden ook bij die clubs trainers en spelers van een workshop voorzien. We moeten zorgen dat het klimaat zodanig wordt, dat iedereen zichzelf kan zijn in het voetbal en niet jarenlang daarover moet liegen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws