Door FC Twente verhuurde spits beleeft dramatische huurperiode

Door FC Twente verhuurde spits beleeft dramatische huurperiode

10-11-2016 20:32

De verhuurperiode van Torgeir Børven bij SK Brann is vooralsnog geen groot succes. De Noor werd in augustus verhuurd aan de club uit zijn thuisland, maar Børven kwam tot slechts vier optredens, zocht Twente Insite uit.

De kans op speeltijd voor Børven bij FC Twente was nihil en daarom werd eerder dit jaar besloten tot een verhuur. De Noorse competitie zit er inmiddels op en SK Brann is als tweede geëindigd in de competitie. Dat betekent dat de club geplaatst is voor de voorronde van de Europa League. Het aandeel van Børven was echter niet groot. In een half seizoen kwam hij vier wedstrijden in actie. In die vier duels speelde hij slechts 218 minuten.

Bovendien kwam de aanvaller in die vier duels niet tot scoren. In de laatste drie wedstrijden van het seizoen maakte Børven zelfs geen deel meer uit van de selectie. Ondertussen zit FC Twente nog in zijn maag met de spits. De huurovereenkomst met de Noorse club loopt eind december af en een vervolg van de huurperiode lijkt uitgesloten. Het huidige contract van Børven bij FC Twente loopt tot medio 2018.