Dost reageert op 'kritiek' van buitenaf: 'Niet meegekregen wat jullie schreven'

Dost reageert op 'kritiek' van buitenaf: 'Niet meegekregen wat jullie schreven'

11-11-2016 18:23

Bas Dost vindt dat Nederland het aan haar stand verplicht is om te winnen van Luxemburg. De Oranje-spits was vooralsnog één keer trefzeker voor het Nederlands elftal. Zondagavond krijgt hij waarschijnlijk opnieuw een basisplaats.

"Ik hoop dat ik zondagavond meer doelpunten voor Oranje heb gemaakt", begint Dost in gesprek met de NOS. "Als je tegen Luxemburg speelt dan wil je scoren en daar ga ik ook voor. Of de media Luxemburg te groot hebben gemaakt? Geen idee, ik heb dat allemaal niet in de gaten gehouden wat jullie daarover gezegd hebben. Ik vind dat wij overtuigend van Luxemburg moeten winnen."

Voorafgaand aan de huidige interlandperiode werd het oefenduel met België gezien als de warming-up voor het duel met Luxemburg. "Spelen tegen zo'n land vergelijk ik een beetje met spelen tegen eenzelfde soort team met Sporting Portugal. Je moet de 1-0 maken en dan kan je door. We willen vanaf het begin op zoek naar die goal en dan komt het helemaal goed."

Opvallend is het zelfvertrouwen van Dost. "Ja, natuurlijk ben ik overtuigd! Ik denk dat wij een goed elftal hebben, ik kan niet zo veel met het geklaag van buitenaf. Ik hoor het één en ander, nu ook weer over Luxemburg. Zo denken wij er niet over." Duidelijk is in ieder geval dat het veld er allesbehalve goed bij ligt. "Ik geloof je direct, maar dat moet ik eerst zien. Het mag in ieder geval geen excuus zijn."