In het kort: Oranje met Robben op knollenveld in Luxemburg, Serero trefzeker

In het kort: Oranje met Robben op knollenveld in Luxemburg, Serero trefzeker

12-11-2016 19:28
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oranje mét Robben op trainingsveld
Zaterdagavond traint het Nederlands elftal in aanloop naar Luxemburg-Nederland. Zoals aangekondigd voegde Arjen Robben zich weer bij de selectie. Danny Blind kon zodoende over een fitte spelersgroep beschikken. Het WK-kwalificatieduel begint zondagavond om 18.00 uur in het Stade Josy Barthel.

Serero trefzeker voor Zuid-Afrika
Ajacied Thulani Serero was zaterdagmiddag trefzeker voor Zuid-Afrika. In een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Senegal maakte hij vlak voor de rust de 2-0 voor zijn land. Uiteindelijk won Zuid-Afrika met 2-1, waardoor het vier punten heeft uit twee duels.

Twente-verdediger breekt sleutelbeen
FC Twente moet het mogelijk een tijd stellen zonder Dejan Trajkovski. De vleugelverdediger blijkt vrijdag zijn sleutelbeen te hebben gebroken tijdens een interland met Slovenië. Trajkovski maakte tegen Malta (1-0 winst) uitgerekend zijn debuut voor z'n vaderland. Twente laat via de offciële kanalen weten dat de international 'voorlopig niet inzetbaar is'. 

Donk heeft nieuwe trainer
Gustavo Poyet is alweer weg bij Real Betis. De werkgever van Ryan Donk houdt de Uruguayaan verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Poyet lag ook niet lekker bij de harde kern van de nummer veertien van de Primera Division. Victor Sanchez del Amo, die een verleden heeft bij Deportivo La Coruna, neemt het roer over.

Ingolstad stelt nieuwe trainer aan
FC Ingolstadt heeft Maik Walpurgis aangesteld als nieuwe trainer. De 43-jarige oefenmeester volgt de ontslagen Markus Kauczinski op. Voor Walpurgis is het zijn eerste klus in de Bundesliga. Hij moet Ingolstadt uit de onderste regionen zien te halen.

Twente gelijk tegen Verbeek
Een oefenduel tussen FC Twente en het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek is vrijdag in een remise geëindigd. In de Grolsch Veste eindigde de ontmoeting tussen de eredivisionist en de formatie uit de Tweede Bundesliga in 0-0. Bij Twente deden onder meer wisselspelers als Tim Hölscher, Dylan Seys, Georgis Katsikas en Kyle Ebecilio mee.

Thomas wint met Nieuw-Zeeland
Ryan Thomas heeft vrijdagnacht met Nieuw-Zeeland gewonnen van Nieuw Caledonië. De interland eindigde in een 2-0 overwinning. Thomas, speler van PEC Zwolle, speelden tachtig minuten mee bij het thuisland. Marco Rojas maakte beide doelpunten voor Nieuw-Zeeland. Aanstaande dinsdag staat er wéér een duel met Nieuw Caledonië op het programma.