Beter dan De Boer of naar de Coolsingel: acht mooie uitdagingen in FM 2017

Beter dan De Boer of naar de Coolsingel: acht mooie uitdagingen in FM 2017

14-11-2016 14:00
8

Jouw favoriete club kampioen maken en de Champions League bezorgen, dat is natuurlijk wat Football Manager zo leuk maakt. Sommige liefhebbers kiezen ervoor om een interessante uitdaging aan te gaan met - bijvoorbeeld - een gevallen grootmacht uit de spelonken van het profvoetbal. Nu de nieuwste editie van de voetbalgame net op de markt is, vraagt VoetbalPrimeur zich af: wat zijn in FM 2017 toffe ploegen om mee aan de slag te gaan? 

Newcastle United
Waarom slaagt een enorme club als Newcastle United er maar niet in om z'n potentieel te vervullen? Het is al jarenlang een chaos bij The Magpies, die afgelopen seizoen zelfs degradeerden uit de Premier League. Promoveren lukt je natuurlijk met twee vingers in de neus, dankzij prima spelers als Jonjo Shelvey, Aleksandar Mitrović en Dwight Gayle. Daarna volgt de échte uitdaging: een aanval doen op de Premier League-top. 

Transferbudget: 6 miljoen euro      Uitdaging: promoveren en de eerste landstitel sinds 1927 winnen

Guangzhou Evergrande
Alan Carvalho, Paulinho (foto onder), Jackson Martinez: de Chinese grootmacht Guangzhou Evergrande smeet de afgelopen jaren met miljarden yuans om grote namen naar Azië te lokken. Met succes: al zes keer op rij werd de club van trainer Luiz Felipe Scolari kampioen. De Aziatische Champions League was twee keer (2013 en 2015) prooi voor Guangzhou. Lukt het jou ook om Real Madrid of Bayern München te kloppen op het WK voor clubteams? En hoeveel grote namen uit West-Europa kun je naar China lokken?

Transferbudget: 30 miljoen euro    Uitdaging: dominantie in Azië én het WK voor clubs winnen

https://gyazo.com/dc996273336d4f952cc043be96b5c3b5

Parma
Een tweede plek in de Serie A (1997), de UEFA Cup (1999), de Coppa Italia (1999 en 2002): jarenlang behoorde Parma tot de elite van het Italiaanse voetbal. Wát een team hadden I Gialloblù toen, met onder meer Buffon, Thuram, Veron en Crespo. Eerder dit jaar viel het doek voor Parma. De club ging failliet en moet nu onder de naam Parma Calcio 1913 op nul beginnen in de Serie D. Daar wacht dus een schone taak. 

Transferbudget: 300.000 euro        Uitdaging: terugkeren in de Italiaanse top

Leicester City
Na de sensationele landstitel van afgelopen seizoen mag Leicester City het nu gaan proberen in de Champions League. Dat gaat in de realiteit uitstekend (vier gespeeld, tien punten), maar hoe breng jij het er vanaf? De stuntploeg van Claudio Ranieri heeft het ondertussen erg moeilijk in de competitie. De kunst is om ook op eigen bodem mee te blijven draaien in de top en een vaste plek te veroveren tussen grootmachten als Manchester City, Chelsea en Arsenal. 

Transferbudget: 20 miljoen euro    Uitdaging: méér titels en succes in Europa

RB Leipzig
Het avontuur van RB Leipzig begon in 2009 in de Oberliga, het vijfde niveau van Duitsland. Dankzij gigantische investeringen van energiedrankjesfabrikant Red Bull is de club in zeven jaar tijd opgeklommen naar het hoogste niveau. Het doel is duidelijk: elk seizoen meestrijden om de prijzen. Lukt het jou om de hegemonie van het grote Bayern München te doorbreken? Geld zat! 

Transferbudget: 15 miljoen euro    Uitdaging: Bayern München van de troon stoten

https://gyazo.com/7bb2b103923a73bcce99e74a7fd6ae45

Feyenoord
De fans van Feyenoord hebben één langgekoesterde wens: kampioen van Nederland worden. Het is inmiddels zeventien jaar geleden dat toenmalig aanvoerder Jean-Paul van Gastel omhoog kon hijsen op het bordes van de Coolsingel. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de selectie en Feyenoord lijkt zich nu eindelijk serieus te mengen in de titelstrijd. Extra uitdaging: geen dure aankopen doen, maar vooral spelers uit eigen jeugd inpassen. 

Transferbudget: 2 miljoen euro      Uitdaging: de eerste landstitel sinds 1999

Internazionale
Vijf keer op rij werd Internazionale kampioen tussen 2006 en 2010. Als kers op de taart bezorgde José Mourinho de Italiaanse grootmacht ook de Champions League. Die succesperiode is inmiddels vervlogen. Juventus domineert de Serie A, trainers worden in Milaan verbruikt als papieren zakdoeken en de nieuwe Aziatische eigenaren maken een potje van het aankoopbeleid. Frank de Boer hield het dit seizoen slechts drie maanden vol in stadion Giuseppe Meazza. Jij moet de oude selectie renoveren en Inter terugloodsen naar de absolute top. 

Transferbudget: 20 miljoen euro    Uitdaging: terug naar de successen van 2010

Leeds United
Fanatieke FM'ers kunnen de prachtige Leeds United-selectie van zo'n vijftien jaar geleden zo opdreunen. Ferdinand. Woodgate. Kewell, Bowyer, Smith, Viduka, Keane. The sky was the limit, toen nog wel. Onder manager David O'Leary werd zelfs de halve finale van de Champions League gehaald. De financiële zeepbel op Elland Road werd echter doorgeprikt, Leeds donderde finaal in elkaar en speelt nu al jarenlang een bijrol op het tweede niveau van Engeland. De potentie is er nog steeds - dus daar valt iets moois van te maken. 

Transferbudget: 120.000 euro        Uitdaging: Champions League-voetbal op Elland Road

Met welke club ben jij begonnen in FM 2017? Waar ga of wil je binnenkort aan de slag? Deel het in de comments!