Blind verklapt strijdwijze tegen Luxemburg: Zij zullen aanvallend zijn ingesteld

Blind verklapt strijdwijze tegen Luxemburg: "Zij zullen aanvallend zijn ingesteld"

Gepubliceerd: zaterdag 12 november 2016 om 18:59za 12-11-2016 om 18:59

Zondagavond speelt Nederland een WK-kwalificatieduel op bezoek bij Luxemburg. Bondscoach Danny Blind gaat aantreden met vier verdedigers, zo verklapte hij zaterdagavond. 

"We gaan 4-3-3 spelen en de middenvelders zullen aanvallend zijn ingesteld", begint de bondscoach op de persconferentie in aanloop naar Luxemburg-Nederland. "Je kunt niet alleen maar aanvallen, je zal de bal ook een keer kwijtraken. Dan moet je zorgen dat het verdedigend ook staat. Tegen dit soort ploegen moet je de counters er zo snel mogelijk uithalen."

Robben keert zondagavond terug bij Oranje, waar hij woensdag de oefeninterland tegen België (1-1) nog liet schieten. "Hij laat deze week op de training meteen zien een topspeler te zijn. Maar we moeten het alleen niet alleen over Robben hebben, we zijn een team", vindt Blind.

Al dagen voor de wedstrijd ging het over het veld in Stade Josy Barthel. Het is, op zijn zachtst, geen grootse grasmat. "Het veld ligt er niet geweldig bij, maar dat mag geen negatieve invloed hebben", zegt de bondscoach. "Het is een factor waar we mee om moeten gaan. De omstandigheden zijn anders, daar moet je je op instellen", besluit Blind.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws