Gnabry-hattrick leidt tot Twitter-confrontatie tussen Arsenal en Werder

Gnabry-hattrick leidt tot Twitter-confrontatie tussen Arsenal en Werder

12-11-2016 22:07
4

Serge Gnabry heeft zichzelf vrijdag verbaasd met zijn hattrick namens Duitsland. In het WK-kwalificatieduel met San Marino (0-8) maakte hij liefst drie treffers tijdens zijn debuut.

"Hier had ik natuurlijk niet op gerekend", aldus de speler van Werder Bremen, geciteerd door Voetbal International. "De trainer zei dat ik met zelfvertrouwen moest spelen en me vrij moest voelen in het veld." Het rustig blijven bleek in de praktijk knap lastig. "De laatste jaren zijn erg moeilijk geweest voor mij, maar het vertrouwen groeit met de doelpunten. Ik ben bezig aan een goede serie."

Bondscoach Joachim Löw gaf aan dat Gnabry zijn debuut met vier goals in negen duels heeft verdiend. "Hij heeft bij Werder Bremen en ook bij ons op de training bewezen dat hij goed bezig is. We moeten hier ook weer niet al te veel waarde aan hechten, want de tegenstander heeft nauwelijks weerstand geboden. Maar het is erg knap dat hij erin komt en meteen drie doelpunten maakt."

Werder Bremen reageerde scherp op de hattrick van Gnabry. De club deelde op Twitter een flinke sneer uit aan Arsenal, waar de Duitser de afgelopen jaren niet aan de bak kwam. De Engelsen hadden echter een gevat antwoord.