Kishna dichterbij Oranje dan verbannen Ajacied El Ghazi: 'Potentieel Oranje'

Kishna dichterbij Oranje dan verbannen Ajacied El Ghazi: 'Potentieel Oranje'

15-11-2016 08:24
6

Jong Oranje speelt dinsdag in Doetinchem een oefenwedstrijd tegen Jong Portugal. Bij de selectie van coach Art Langeler zitten wat opvallende namen. Anwar El Ghazi en Kenny Tete zijn bijvoorbeeld niet opgenomen en moeten vrezen.

Alleen spelers die na 1 januari 1996 zijn geboren, komen vanaf heden nog uit voor Jong Oranje. Toch zijn er enkele uitzonderingen gemaakt voor spelers die in beeld zijn voor het grote Oranje. Dat zijn onder meer Wesley Hoedt, Karim Rekik, Ricardo Kishna en Joost van Aken. Hoedt en Kishna zitten dus dichterbij Oranje dan Tete en El Ghazi. "Op dit moment wel", zegt trainer Langeler bij FOX Sports.

"In overleg met de bondscoach zijn er jongens bij die we nog een keer aan het werk willen zien. Jongens die in de buurt zitten van het niveau, jongens die op de lijst staan als potentiële speler van het Nederlands elftal." Hoedt hoorde het aan. "Natuurlijk is het mooi, maar uiteindelijk zit ik nog niet bij het Nederlands elftal. (…) Het is een eer dat je in beeld bent. Maar als je net niet de loterij wint, dat is hetzelfde."