In het kort: Larsson en Jörgensen trefzeker, Agustien moet wieberen

In het kort: Larsson en Jörgensen trefzeker, Agustien moet wieberen

15-11-2016 22:24
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Larsson en Jörgensen trefzeker
Sam Larsson (sc Heerenveen) en Nicolai Jörgensen (Feyenoord) hebben dinsdagavond gescoord voor respectievelijk Zweden en Denemarken. Larsson schoot tijdens een oefeninterland met Hongarije een vrije trap binnen. De vleugelaanvaller deed voor de eerste keer mee in een A-interland namens zijn land. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Zweden. Feyenoord-spits Jörgensen tikte van dichtbij binnen tegen Tsjechië. Hij tekende daarmee voor gelijkmaker en de uiteindelijke eindstand: 1-1. 

Agustien moet weg bij FC Dordrecht
FC Dordrecht heeft per direct afscheid genomen van Kemy Agustien. Dat meldt Voetbal International dinsdag. De dertigjarige middenvelder, die afgelopen zomer transfervrij werd ingelijfd, is nog altijd niet wedstrijdfit. Trainer Gérard de Nooijer zit daarom niet langer op Agustien te wachten. De oud-speler van onder meer AZ en Willem II speelde dit seizoen vijf duels voor Dordt. 

Jong Oranje met Riedwald, Bazoer en Zivkovic
Onder meer Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer en Richairo Zivkovic staan dinsdagavond aan de aftrap bij Jong Oranje. Het team van bondscoach Art Langeler speelt om 19.30 uur een oefenduel op De Vijverberg. Jong Portugal is de tegenstander. Hidde Jurjus (PSV) staat in het doel. Andere bekende namen zijn Kevin Diks (Fiorentina) en Joris van Overeem (AZ). ADO Den Haag-aanvaller Gervane Kastaneer debuteert. 

Opstelling van Jong Oranje

Jurjus, Ouwejan, Hoedt, St. Juste, Diks, Van Overeem, Riedewald, Bazoer, Joosten, Zivkovic en Kastaneer

Basisplaats Sam Larsson in Zweedse elftal

Een primeur voor Sam Larsson: de aanvaller van sc Heerenveen mag in het duel tussen Zweden en Hongarije (dinsdagavond) voor het eerst zijn opwachting gaan maken in het team van bondscoach Janne Andersson. Naar verluidt begint hij in de basis. Afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Frankrijk zat Larsson al op de bank. Aan speelminuten kwam hij toen niet toe.

Hull City-aanvaller moet jaar toekijken
Hull City-aanvaller Will Keane is naar verwachting zo'n twaalf maanden uitgeschakeld. De 23-jarige aanvaller raakte in de eerste helft van het duel met Southampton (2-1 winst) geblesseerd. Keane, dit seizoen goed voor vijf wedstrijden in de ploeg van manager Mike Phelan, wordt dinsdag geopereerd.

KNVB maakt scheidsrechters bekend
De KNVB heeft de scheidsrechters aanstellingen van de aankomende speelronde in de Eredivisie bekend gemaakt. Bas Nijhuis fluit Ajax – NEC, terwijl Feyenoord – PEC Zwolle door Dennis Higler in goede banen wordt geleid. Bij Willem II – PSV is Richard Liesveld de leidsman.


Bizar record voor 70-voudig international
Sebastián Abreu gaat de boeken in met een opmerkelijk record. De Uruguayaanse spits gaat tegenwoordig door het leven als speler die de meeste transfers heeft ondergaan. Voor de 40-jarige Abreu, die vanaf maandag aan de slag gaat bij het Brazilaanse Bangu, is het zijn 23e club in 22 jaar. In al die tijd is de spits 28 keer van club gewisseld en daarmee heeft hij het opmerkelijke record in handen. Hij speelde in tien verschillende landen.

FA biedt Southgate contract aan
De Engelse voetbalbond FA gaat na de oefenwedstrijd tegen Spanje om tafel met interim-bondscoach Gareth Southgate om hem een contract aan te bieden tot medio 2020. Dat melden The Daily Mail en The Daily Telegraph. Southgate heeft tot op heden drie interlands van de Engelsen geleid. In deze interlands kwam zijn ploeg tot twee zeges en een gelijkspel in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Dat is de bond dus blijkbaar zo goed bevallen dat ze de oud-bondscoach van Jong Engeland nu voor vier jaar langer aan zich willen binden.

Sergio Ramos op weg terug
Real Madrid heeft goed nieuws ontvangen in de aanloop naar de derby met stadsgenoot Atlético Madrid van aankomende zaterdag. Sergio Ramos heeft  de groepstraining hervat, nadat hij op 27 september voor het laatst meespeelde in de Champions League-wedstrijd met Borussia Dortmund. Hij lijkt daarmee voldoende hersteld van zijn knieblessure. Zijn collega Pepe is nog herstellende van een hamstringblessure. Hij moet de wedstrijd met Atlético aan zich voorbij laten gaan.