'Het is onzin om een keeper aanvoerder te maken. Daarvoor sta je te ver'

'Het is onzin om een keeper aanvoerder te maken. Daarvoor sta je te ver'

16-11-2016 09:02
11

Filip Bednarek mist bij de spelers van De Graafschap de mentaliteit om echt iets te bereiken. Dat is volgens de doelman ook een van de redenen waarom de ploeg vijftiende staat in de Jupiler League.

"Ik ben een fanatieke flikker. Ik behoor tot een uitstervend ras", vertelt de voormalig Utrecht-doelman in gesprek met De Gelderlander. "Bij FC Twente zeiden ze weleens dat ik er eentje van de oude stempel ben. De absolute wil om iets te bereiken, mis ik vaak bij collega's. Dat vind ik moeilijk te begrijpen."

Het ontbreekt bij De Graafschap nog aan leiderschap, stelt Bednarek. "Het is soms moeilijk te peilen wie de baas is. Ik ben van nature wel een leider, maar het is onzin om een keeper aanvoerder te maken. Daarvoor sta ik in het veld te ver bij teamgenoten vandaan. Maar ik neem in de kleedkamer wel het woord als dat nodig is. Alleen kan ik dat niet te vaak doen, want dan gaat het averechts werken."

De Poolse goalie is een perfectionist. Hij blijft na de training ook vaak op de club om aan zichzelf te werken. "Dan ga ik het krachthonk in om sterker te worden, samen met jongens als Piotr Parzyszek en Mark Diemers. Je moet er het beste van willen maken, De Graafschap moet niet je eindstation zijn. Een triatleet noemde me eens een fanatieke flikker, omdat ik op mijn vrije dag in de sportschool zat. Dat vond ik wel een mooie benaming."