Roda JC moet nieuwe rol verzinnen: Volgens mij heb ik nu onbetaald verlof

Roda JC moet nieuwe rol verzinnen: "Volgens mij heb ik nu onbetaald verlof"

16-11-2016 12:53
1

Voor Roel Brouwers zijn de afgelopen maanden anders verlopen dan dat hij van tevoren gedacht had. De oud-verdediger tekende in de zomer een contract voor vijf jaar bij Roda JC en zou de eerste twee jaar gaan spelen. Vervolgens zou drie jaar hij in een nog te bepalen functie achter de schermen bij de Limburgers werken.

Het liep echter anders. Twee maanden geleden nam Brouwers afscheid van het leven als een profvoetballer. Hij besloot eerder te stoppen wegens aanhoudende fysieke klachten. Het contract staat echter nog. Wat zijn rol nu is, weet Brouwers niet precies. Daarom gaat de 34-jarige verdediger, die lang in Duitsland bij Borussia Monchengladbach zijn centen verdiende, woensdag in gesprek met Roda JC. "Volgens mij heb ik nu onbetaald verlof. Het lijkt me dat mijn spelerssalaris straks wordt aangepast, maar dat zal vast ter sprake komen", zo zegt hij tegen Voetbal International.

Of Brouwers trainer wil worden?  Vooralsnog heb ik die ambitie niet. Onder meer omdat ik nu meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Ik neig zelf naar bijvoorbeeld commercie, sponsoring, merchandising of iets binnen de maatschappelijke tak van Roda JC. Dat zijn gebieden waarin ik me nog verder moet verdiepen, maar ik zie er wel leuke functies in."