Opvolger van Gerbrands aangesteld: 'Grote uitdagingen in de Eredivisie'

Opvolger van Gerbrands aangesteld: 'Grote uitdagingen in de Eredivisie'

Gepubliceerd: donderdag 17 november 2016 om 20:34do 17-11-2016 om 20:34

Robert Eenhoorn is aangesteld als lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV (ECV). De voormalige honkballer is de opvolger van PSV-directeur Toon Gerbrands, die vorige maand uit eigen beweging opstapte.

Eenhoorn werd unaniem verkozen door de achttien clubs en zal de rol drie jaar vervullen. De 48-jarige directeur algemene zaken van AZ ziet het helemaal zitten. "Er liggen in de Eredivisie grote en interessante uitdagingen te wachten bijvoorbeeld op het gebied van de competitieopzet, de positie van de Eredivisie-clubs in het Europese voetbal en het verhogen van de sportieve kwaliteit."

"Ik ben verguld met de unanieme steun van mijn collega's en ga mijn best doen om er samen met de clubs, rvc en directie een succes van te maken", vervolgt Eenhoorn, die sinds 2014 werkzaam is in Alkmaar, in een persbericht, meldt Voetbal International. Naast de Rotterdammer zit ook Feyenoord-directeur Eric Gudde in de rvc. De dagelijkse leiding is in handen van Jacco Swart en Alex Tielbeke.

Gerbrands vertrok medio oktober, omdat er volgens hem 'politieke spelletjes gespeeld worden binnen de organisatie'. Behalve de PSV-directeur sneuvelde ook rvc-voorzitter Henk Kivits. Die positie blijft vacant totdat het onderzoek naar governance in besluitvorming in het voetbal begin 2017 is afgerond.

Eenhoorn krijgt ook zitting in de rvc van Eredivisie Media en Marketing (EMM) dat de tv-rechten van de Eredivisie beheert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws