Leipzig zeven jaar na vijfde klasse nu koploper in Bundesliga: winst in Leverkusen

18-11-2016 22:20
7

RB Leipzig is vrijdagavond in ieder geval voor één dag de koploper van Duitsland. De promovendus won met 2-3 van Bayer Leverkusen en staat nu drie punten voor op Bayern München, dat zaterdag nog in actie komt tegen grote rivaal Borussia Dortmund.

Het financieel daadkrachtige Leipzig is mede door grote investeringen van Red Bull bezig aan een bizarre opmars in Duitsland. In zeven jaar klom het van de vijfde divisie naar de Bundesliga, waarin het in het eerste jaar aan kop gaat. Leipzig verloor nog geen duel en mag zich na de knappe zege bij Leverkusen even de beste van Duitsland noemen, met drie punten voorsprong op Bayern München.

Het duel in Leverkusen begon spectaculair met een vroeg doelpunt van de thuisploeg via Kevin Kampl, maar binnen twee minuten kwam Leipzig alweer op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van Julian Baumgartlinger. Op slag van rust kreeg Leipzig weer een tik te verwerken door de 2-1 van Julian Brandt, maar na de gemiste penalty van Hakan Cahanoglu tien minuten na rust viel alles de goede kant op voor de promovendus.

Emil Forsberg, die er al in de 2. Bundesliga bij was bij Leipzig, maakte de 2-2 en verdediger Willi Orban maakte er negen minuten voor rust ook nog 2-3 van.