Janssen: 'Interviews geven over mijn privéleven, een boekie schrijven. Flikker op'

Janssen: 'Interviews geven over mijn privéleven, een boekie schrijven. Flikker op'

19-11-2016 12:08
7

Theo Janssen (35) is inmiddels tweeënhalf jaar gestopt als profvoetballer. Na zijn actieve loopbaan ging de oud-speler van onder meer Vitesse en Ajax aanvankelijk aan de slag als scout. Ook probeerde hij het als tv-analyticus. Hij vond het beide niks. 

Bij Voetbal Inside schoof Janssen één keer aan. Het beviel hem niet echt. "Daar moet je knetterhard zijn, voetballers afbranden. Of over randzaken lullen. Doe ik niet aan mee. Ik praat graag inhoudelijk over voetbal", vertelt Janssen aan de Volkskrant. "Maar doen ze dat nog ergens? Ach, ik had ook geen zin meer in die spotlights. Moet ik allemaal interviews over mijn privéleven geven, een boekie schrijven. Flikker op."

Ook zijn ambities in het scoutingsvak behoren inmiddels tot het verleden. "Ik zie snel of een speler iets kan. Maar negen van de tien keer ging ik voor niks naar een wedstrijd. Óf de speler waar je voor kwam, was niet goed genoeg. Of hij was dat wel, maar dan was er vaak geen budget voor." Sinds afgelopen zomer is Janssen actief als assistent-trainer van Jong Vitesse.