'Vechtersclub' ADO pakt meeste kaarten: Ik vind het bijna een compliment

'Vechtersclub' ADO pakt meeste kaarten: "Ik vind het bijna een compliment"

19-11-2016 13:40
1

ADO Den Haag heeft de twijfelachtige eer om het kaartenklassement van de Eredivisie aan te voeren. De Hagenaars pakten maar liefst 33 kaarten uit twaalf wedstrijden. Opvallend is dat Edouard Duplan als aanvaller de meeste pakte.

Duplan heeft vier gele kaarten en staat voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen op scherp. "Ik moet even oppassen, maar voor mij is het soms heel moeilijk om met onrecht om te gaan", zegt de Fransman tegen Omroep West. "Ik moet kalm blijven. Het is niet zo dat je de beslissing van de scheidsrechter kunt veranderen, maar het is wel frustrerend."

Zelf vindt de aanvaller de kaartenregen niet zo'n probleem. "Ik vind het bijna een compliment", aldus Duplan. "Ja, het zijn er misschien te veel. Maar we laten de tegenstander niet over ons heen lopen. Het past een beetje bij Den Haag. Die knokmentaliteit. ADO is een vechtersclub. Het wordt van ons geëist. Het moet wel op een goede manier. Je moet natuurlijk geen slechte voorbeelden geven. Wij moeten hard spelen, maar wel op een eerlijke manier."