De Eredivisie-flops: twee keer PSV, twee keer Sparta en twee keer ADO

De Eredivisie-flops: twee keer PSV, twee keer Sparta en twee keer ADO

21-11-2016 11:00
5

De vormdip van PSV, met Luuk de Jong en Jetro Willems, begint schrikbarende vormen aan te nemen. Het duo staat daarom, net als negen anderen, weer in de floplijst van VoetbalPrimeur.

Stefan Thesker (FC Twente)
Voor een groot deel verantwoordelijk voor het feit dat Twente niet won van tien Utrechters. Raakte de bal volledig verkeerd en zag Richairo Zivkovic profiteren met de 1-1, wat ook de eindstand was.

Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Heerenveen had drie punten overgehouden aan het duel met Vitesse als Marzo in de slotseconde 'gewoon' de 2-1 had gemaakt. Raakte echter de lat én de paal.

Randy Wolters (Go Ahead Eagles)
Het vechtersbaasje van Go Ahead lijkt zestienmetervrees te hebben: als het doel in de buurt komt, wordt Wolters onrustig. Had tegen Heracles de 2-2 op zijn schoen, maar schoot wild over.

Luuk de Jong (PSV)
De vormdip van De Jong wordt dieper en dieper. Niks lijkt meer te lukken bij de PSV-aanvoerder, die ook tegen Willem II meerdere mogelijkheden kreeg om te scoren. Heeft geluk dat hij feitelijk geen concurrentie heeft in Eindhoven.

Jetro Willems (PSV)
Werd gepasseerd voor het Nederlands elftal, keek in de spiegel, maar dat leidt nog niet tot betere wedstrijden. Aan zijn invalbeurt tegen Willem II ontbrak een hele hoop.

Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam)
Met Verhaar in het veld gebeurt er altijd wel wat, goed of slecht. De aanvaller, vorig seizoen nog topscorer van de Jupiler League, veroorzaakte tegen Excelsior een strafschop.

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
Nee, het werd hem niet gemakkelijk gemaakt door Michel Breuer. En nee, hij had niet veel afspeelmogelijkheden. Maar Vriends had iets beters kunnen bedenken toen hij Excelsior de 2-1 schonk.

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Wat is er met hem aan de hand? Havenaar is al maanden een parodie op een goalgetter, wat ook zaterdagavond tegen Groningen weer pijnlijk aan de oppervlakte kwam. Is het helemaal kwijt.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Het zat hem niet mee. In de tweede helft van het duel met Groningen raakte hij geblesseerd, ADO speelde de bal niet uit, Ebuehi stond op en al teruglopend hief hij buitenspel op voor de Groningse goal.

Ron Vlaar (AZ)
De - statistisch - beste verdediger van de Eredivisie ging vreselijk in de fout bij de openingstreffer van Roda JC. Ook Vlaar moet zich blijven concentreren om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Wouter Marinus (PEC Zwolle)
Da's pech: speel je in De Kuip, speel je misschien wel je slechtste wedstrijd van het seizoen. Marinus deed weinig goed bij PEC Zwolle en werd in de tweede helft gewisseld door Ron Jans.