Waanzinnige Van Dijk is 'ideale aanwinst' voor Manchester City: 'Perfect'

Waanzinnige Van Dijk is 'ideale aanwinst' voor Manchester City: 'Perfect'

21-11-2016 09:37
9

Virgil van Dijk maakte afgelopen weekend wederom grote indruk in de Premier League. De Southampton-verdediger was de grote uitblinker tegen Liverpool (0-0). Columnist Jamie Redknapp ziet in Van Dijk de ideale opvolger van Vincent Kompany bij Manchester City. 

De Oranje-international werd tijdens en na de wedstrijd van zaterdag bedolven onder de complimenten. Redknapp gaat in The Daily Mail vrolijk verder met de lofzang op Van Dijk. 'Als er één speler is die Manchester City moet kopen, dan is het Virgil van Dijk', schrijft de oud-prof.

'City heeft in de laatste vijftien wedstrijden slechts twee keer de nul weten te houden. Van Dijk liet zich tegen Liverpool weer van zijn beste kant zien. Een aantal van de beste aanvallers van Europa kwam er simpelweg niet aan te pas tegen hem.'

'Hoe goed ik Kompany ook vind: Manchester City kan niet op hem blijven wachten. Van Dijk zou perfect passen in dit team van Pep Guardiola. Ik zie een fantastisch centraal duo voor me: Virgil van Dijk en John Stones.' City-captain Kompany viel zaterdag voor de zoveelste keer geblesseerd uit. 

Lees ook: Supertackle Van Dijk maakt indruk: 'Geen kans dat hij hier volgend jaar speelt'