Tabloid: Klopp trekt 47 miljoen uit voor imponerende Nederlander en ploeggenoot

Tabloid: Klopp trekt 47 miljoen uit voor imponerende Nederlander en ploeggenoot

22-11-2016 07:05
20

Virgil van Dijk heeft naam voor zichzelf gemaakt in de Premier League. Na zijn excellente optreden tegen Liverpool heeft manager Jürgen Klopp van The Reds zijn pijlen op de Nederlandse mandekker gericht, dat melden The Daily Star en The Sun.

De boulevardkrant stelt dat Liverpool een monsterbedrag van liefst 47 miljoen euro over heeft voor Van Dijk én Sam McQueen, die ook voor Southampton voetbalt. Het lijkt erop dat het grootste deel van de transfersom bestemd is voor Van Dijk, aangezien McQueen amper in het eerste speelt en een aflopend contract heeft. De transfer moet al snel plaatsvinden, zo claimt The Sun.

Klopp wil zijn defensie in januari versterken om zodoende de titelstrijd volop aan te gaan. Liverpool staat momenteel op de gedeelde tweede plek in de Premier League achter koploper Chelsea. De 25-jarige Van Dijk tekende in augustus nog een nieuw, zesjarig contract bij Southampton en kwam vorig seizoen voor een bedrag van ruim 15 miljoen euro over van Celtic naar The Saints.

Van Dijk draaide een sterk eerste seizoen onder de vleugels van Ronald Koeman en heeft zijn vorm doorgezet in het huidige seizoen. Overigens is dus niet alleen Van Dijk op de radar van Liverpool verschenen. McQueen moet The Reds meer opties op de linksbackpositie geven.