Falkenburg voor het eerst sinds 45 duels gepasseerd: Gaat toch behoorlijk knagen

Falkenburg voor het eerst sinds 45 duels gepasseerd: "Gaat toch behoorlijk knagen"

22-11-2016 10:29
9

Erik Falkenburg stond zaterdagavond voor het eerst sinds 45 competitiewedstrijden niet in de basisopstelling van Willem II in het duel met PSV (0-0). Sinds zijn komst van NAC Breda in de zomer van 2015 miste hij alleen een bekerduel met Ajax. 

De normaal gesproken veel scorende middenvelder staat al drie maanden droog. Hij denkt dat dat een van de redenen is voor de situatie waarin hij nu verkeert. "Scoren is belangrijk voor mij. Als doelpunten zo lang uitblijven, gaat dat toch behoorlijk knagen", zegt Falkenburg (28) tegen het Algemeen Dagblad. Vorig seizoen scoorde de middenvelder elf keer. Hij hoopt nu snel weer te scoren. "Dat zou enorm helpen. Dan kan mijn situatie zomaar weer heel anders zijn. Want ik ga ervan uit dat ik dit seizoen nog veel voor Willem II kan betekenen."

Falkenburg, die naast zijn positie op het middenveld ook regelmatig als spits wordt gebruikt, scoorde dit seizoen tweemaal uit dertien wedstrijden. Hij weet wat hem nu te doen staat. "Ik weet uit ervaring wat er gevraagd wordt nu ik even geen basisspeler meer ben. Ik moet nu even pas op de plaats maken. Ik mag mijn hoofd niet laten hangen en moet gewoon keihard blijven werken." Falkenburg kwam eerder uit voor onder meer AZ en Sparta Rotterdam.