Wilmots beschuldigt Manchester City: Hij gaat van nul naar honderd

Wilmots beschuldigt Manchester City: "Hij gaat van nul naar honderd"

22-11-2016 18:40
5

Vincent Kompany slaagt er niet in over een langere periode fit te blijven. Telkens hij weer klaar is om te spelen, valt de verdediger uit. Dat is volgens Marc Wilmots de fout van Manchester City.

Blessuregevoeligheid kan het gevolg zijn van een slechte levensstijl. Maar volgens Wilmots is dat niet de reden waarom Kompany zo vaak geblesseerd raakt. "Ik heb nog nooit iemand gezien die zo professioneel is", zegt hij tegen L'Equipe du Soir. "Als er één persoon is die op elk detail let, dan is het Kompany wel. Hij doet er echt alles aan om gezond te blijven. Maar ik ben geen dokter, dus ik weet niet exact waarom hij zo vaak geblesseerd raakt."

De oud-bondscoach van België heeft hoe dan ook wel een idee. "Wanneer je geblesseerd bent, krijg je vaak enkele wedstrijden met de beloften", zegt hij. Kompany kreeg die echter niet van Manchester City en manager Pep Guardiola en werd meteen in de hoofdmacht gezet. "Een speler gaat dan van nul naar honderd. Dan is de kans veel groter om opnieuw geblesseerd te raken." Guardiola maakte dinsdagavond bekend dat Kompany weer weken buitenspel staat.