Gedwongen Kompany-einde bij City dreigt: Daarvoor trek ik mijn conclusies

Gedwongen Kompany-einde bij City dreigt: "Daarvoor trek ik mijn conclusies"

23-11-2016 14:39

Manchester City gaat woensdagavond op bezoek bij Borussia Mönchengladbach in de Champions League. De Engelse club moet het in Duitsland nog maar eens stellen zonder Vincent Kompany. De Rode Duivel heeft een nieuwe blessure en de Engelse pers stelt vragen over zijn toekomst.

Kompany valt het laatste jaar van de ene in de andere blessure. Hij moest in het competitieduel met Crystal Palace van afgelopen weekend weer van het veld, nadat hij hard in botsing kwam met zijn eigen doelman Claudio Bravo. Dat is echter niet de reden van zijn afwezigheid en het is bovendien nog langer wachten op een comeback. "Hij is enkele weken onbeschikbaar. Hij heeft een probleem aan de knie", vertelde coach Pep Guardiola dinsdag in de Engelse pers.

De media beginnen vragen te stellen over de toekomst van Kompany bij The Citizens. Een journalist van de Daily Star wilde van Guardiola weten of Kompany ook na de winterstop op de Champions League-lijst komt te staan. "Nu is niet het moment om daarover te oordelen. Wij moeten ons eerst kwalificeren voor de volgende ronde en dan pas beslis ik. En voor de transferperiode van juli en augustus, trek ik dan wel mijn conclusies'', luidde het antwoord.