Ajax vindt stilgelegde competitie geen voordeel: Het is een grote club

Ajax vindt stilgelegde competitie geen voordeel: "Het is een grote club"

Gepubliceerd: woensdag 23 november 2016 om 17:15wo 23-11-2016 om 17:15

Ajax treft donderdag in Panathinaikos een ploeg die al een paar weken niet in competitieverband in actie is gekomen omdat de Griekse competitie stilligt. Lasse Schöne denkt niet dat dit een rol gaat spelen in de Europa League-confrontatie.

"Nee, ons spel zal daardoor niet veranderen. Panathinaikos is een grote club, die zullen vast wel oefenwedstrijden hebben gespeeld. We gaan gewoon ons eigen spel spelen en kijken wat zij daar tegenover kunnen zetten", zegt de middenvelder van Ajax op de website van de Amsterdammers. De Griekse competitie ligt stil vanwege brandstichting bij het huis van scheidsrechtersbaas Giorgios Bikas.

Trainer Peter Bosz vindt het zelfs een nadeel voor Ajax dat Panathinaikos de laatste weken niet gevoetbald heeft. "Juist het feit dat ze drie weken geen officiële wedstrijden hebben gespeeld, maakt het lastig in te schatten wat we moeten verwachten. Maar we bereiden ons gewoon voor op wat we weten van ze. Ze hebben een oefenwedstrijd gespeeld, maar daar zijn geen beelden van. We weten wel met wie ze hebben gespeeld. Verder weten we dat ze de ene keer met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers spelen. Soms hanteren ze ook gewoon 4-3-3."

Poll

Wint Ajax ook met een B-elftal van Panathinaikos?

(519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws