Van Halst kondigt gesprek aan: 'Winterstop een mooi moment om te evalueren'

Van Halst kondigt gesprek aan: 'Winterstop een mooi moment om te evalueren'

23-11-2016 19:38
1

FC Twente en trainer René Hake gaan op korte termijn met elkaar om tafel. Het contract van de 44-jarige oefenmeester loopt aan het einde van het seizoen af.

"We zijn momenteel bezig een doorkijk richting het volgende seizoen te maken", reageert Twente-directeur Jan van Halst in gesprek met Voetbal International. "Er lopen veel spelerscontracten af, wat laten de financiën wel toe en wat niet? Daarna komt ook snel de technische staf aan de orde. De winterstop is een mooi moment om te evalueren en te praten."

Hake zwaait sinds eind augustus 2015 de scepter in de Grolsch Veste. Hij schoof vanuit zijn rol als assistent door naar de functie van interim-trainer, nadat Twente afscheid had genomen van Alfred Schreuder. Afgelopen zomer ruilde hij zijn tweejarige contract als assistent in voor een eenjarige verbintenis als hoofdtrainer.

"Ik heb toen zekerheid opgegeven en best wel mijn nek uitgestoken", zei Hake recent tegen VI. Hij behield Twente afgelopen seizoen voor degradatie en staat momenteel op een verdienstelijke zesde plaats met de Enschedese club.