Inter uitgeschakeld in Europa na blamage, nederlaag Van Dijk en Clasie

24-11-2016 20:55
6

Voor Internazionale blijft het Europa League-seizoen beperkt tot de groepsfase. De Nerazzurri gingen donderdag met 3-2 onderuit op bezoek bij het Israëlische Hapoel Beer Sheva en kunnen daardoor niet meer bij de eerste twee eindigen in groep D.

Inter begon de Europese campagne onder Frank de Boer al met een 0-2 nederlaag tegen Beer Sheva en wist zich in de uitwedstrijd niet te revancheren. Door goals van Mauro Icardi en Marcelo Brozovic leek er halverwege weinig aan de hand, maar na de pauze tekende Lucio Maranhao voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het niet bij.

Samir Handanovic kreeg in de eerste helft al geel voor tijdrekken en na de pauze ging hij opnieuw in de fout. Tot overmaat van ramp mocht de thuisploeg een penalty nemen, die door Anthony Nwakaeme werd benut. In blessuretijd zorgde voormalig De Graafschap- en Willem II-aanvaller Ben Sahar voor grote blijdschap bij de thuisploeg door er 3-2 van te maken.

Door de nederlaag zit het Europese seizoen van Inter er bijna op. In de andere wedstrijd in de poule stelde Sparta Praag de groepswinst veilig door met 1-0 te winnen van Southampton, waar Jordy Clasie en Virgil van Dijk een basisplaats hadden. Southampton en Hapoel Beer Sheva maken in de laatste speelronde onderling uit wie als nummer twee doorgaat.