Schöne: Ongelooflijk. Als je dan ziet hoe we bij vlagen hebben gevoetbald...

Schöne: "Ongelooflijk. Als je dan ziet hoe we bij vlagen hebben gevoetbald..."

Gepubliceerd: donderdag 24 november 2016 om 21:50do 24-11-2016 om 21:50

Mede door een doelpunt van Lasse Schöne stelde Ajax donderdag de groepswinst veilig in poule G van de Europa League. De Deen was tijdens de 2-0 zege op Panathinaikos een van de 'veteranen' in het piepjonge elftal van trainer Peter Bosz.

"Het is gewoon hartstikke knap", zegt Schöne tegen Voetbal Inside. "We hebben nu vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Vanavond speel je met een heel jong elftal en ook een elftal dat niet vaak in deze samenstelling heeft gespeeld." Na het invallen van Frenkie de Jong was de gemiddelde leeftijd zelfs 20,8 jaar. "Dat is ongelooflijk. Als je dan ziet hoe we bij vlagen hebben gevoetbald…"

Door de vele jongelingen om zich heen veranderde ook de rol van gelegenheidsaanvoerder Schöne. "Het is wel iets anders. Die jongens hebben niet eerder zo'n wedstrijd gespeeld, dus je probeert ze een beetje goed neer te zetten. Maar je wilt ze vooral ook laten genieten. Het is een mooie ervaring, mooi om mee te maken en ze hebben het hartstikke goed gedaan. Je wilt gewoon graag lachende gezichten zien, dat is belangrijk."

Schöne brak zelf de ban met een fraaie vrije trap. "Er zat wel een beetje een zwabber in. De keeper ging vrij snel naar de korte hoek en hij ging erin. Lekker. Ik wilde hem eerst aan de binnenkant schieten, maar het was toch wel aardig ver. Daardoor probeerde ik hem een beetje met een zwabber te raken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws