Nouri ziet droom in vervulling gaan: We zijn wel trots op elkaar

Nouri ziet droom in vervulling gaan: "We zijn wel trots op elkaar"

24-11-2016 22:12
7

Abdelhak Nouri maakte na zijn debuut in de KNVB Beker en de Eredivisie donderdag ook zijn Europa League-debuut. De middenvelder zag bovendien een droom in vervulling gaan: hij stond samen met Donny van de Beek en Vaclav Cerny in Ajax 1.

"Het begint wel een beetje te wennen, ja", zegt Nouri over zijn derde debuutwedstrijd in korte tijd tegen Voetbal International. "Het zit allemaal kort op elkaar, maar wel allemaal mooi. Het was wel een beetje lastig slapen als je te horen krijgt dat je voor het eerst mag starten in de Europa League. Maar het was een goede spanning, ik heb ervan genoten vandaag."

Over de 2-0 zege op Panathinaikos is Nouri tevreden. "We zijn niet echt in de problemen geweest. De eerste helft was het zoeken, was het kapot spelen. In de tweede helft waren we op zoek naar de 2-0 en dat hebben we gedaan. Dan is het gewoon een beetje genieten op het veld. Een beetje kijken waar de ruimtes zijn, waar je kan combineren en waar je nog meer kansen kan creëren om te scoren."

Voor Nouri, Van de Beek en Cerny was het een lang gekoesterde droom om samen op het veld te staan bij Ajax 1. "Dat is vanavond allemaal gebeurd. We zijn wel trots op elkaar", aldus de spelmaker, die niet te ver vooruit kijkt. "Ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd en hoop elke keer zo veel mogelijk minuten te maken, te spelen en te vlammen en stappen te blijven maken."