Ajax heeft nieuwe operationele directeur: 'Ajax sluit aan bij mijn karakter'

Ajax heeft nieuwe operationele directeur: 'Ajax sluit aan bij mijn karakter'

24-11-2016 22:13
4

Rutger Arisz is de nieuwe operationele directeur van Ajax. De Raad van Commissarissen wil Arisz benoemen als statutair directeur, voor een periode van vier jaar. In het voorjaar van 2017 zal daarom een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaatsvinden. 

"De ambitie en gedrevenheid van Ajax sluiten aan bij mijn karakter en hoe ik vroeger zelf topsport beoefende", aldus Arisz op de website van Ajax. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan helpen om die ambities verder realiteit te maken. Die combinatie was voor Ajax een belangrijke factor om met mij in gesprek te gaan over deze functie. In de gesprekken die ik heb gevoerd, onder anderen met leden van de RvC en met Edwin van der Sar, bleek dat wij qua aanpak op dezelfde lijn zitten."

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar reageert verheugd: "Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar een wedstrijd op zondag om half drie. Onder Rutger komt onder meer de grote afdeling wedstrijdzaken te hangen, maar bijvoorbeeld ook de juridische afdeling en de facilitaire afdeling die zowel op de Toekomst als in de de ArenA werkzaamheden verricht. Er is binnen de directie een goede verdeling gemaakt van de portefeuilles, waardoor we ons als directieteam optimaal voor Ajax kunnen inzetten. Dan heb ik het niet alleen over de doelstellingen op korte termijn, maar ook die voor de middellange en de lange termijn."

Arisz, geboren in Groningen, studeerde rechten in Amsterdam. Vervolgens werkte hij vier jaar als advocaat, waarna hij als jurist en manager voor Schiphol werkzaam was. Ook begleidde Arisz de bouw en verbouwing van een terminal op JFK Airport. In zijn vrije tijd is Arisz voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Als roeier nam hij deel aan de Olympische Spelen van 1992 en won hij goud op het wereldkampioenschap van 1989.