AZ houdt stand in Ierland en heeft Europese overwintering in eigen hand

AZ houdt stand in Ierland en heeft Europese overwintering in eigen hand

24-11-2016 22:56
16

AZ heeft de kansen op Europese overwintering nieuw leven ingeblazen. De ploeg van coach John van den Brom trok in tegenstelling tot de eerste wedstrijd nu wel een kleine voorsprong over de streep tegen Dundalk: 0-1. Wout Weghorst maakte het doelpunt.

AZ schoot voortvarend uit de startblokken in het noorden van Ierland en opnieuw was Wegorst de gevierde man. De spits, die in zijn laatste twee duels al drie keer had gescoord, kreeg de bal in de negende minuut met enig geluk voor zijn voeten. Hij aarzelde evenwel niet en schoof de bal in de rechterhoek. Net als tegen Roda JC stond Mats Seuntjens aan de basis van de treffer.

De goede start konden de Alkmaarders geen passend vervolg geven. Dundalk nam het initiatief over, maar onder meer een kopkans leverde geen goal op. In de tweede helft liet AZ zich weer gelden. Zo zag Alireza Jahanbakhsh zijn schot uit de bovenhoek worden gehaald en Weghorst verzuimde de trekker over te halen na een combinatie met Muamer Tankovic. Ook Seuntjens en Rienstra wisten met afstandsschoten de bevrijdende tweede treffer niet op het scorebord te krijgen.

Aan de andere kant was het daardoor nog even billenknijpen voor AZ, maar een lobje verdween net naast het doel. Door de overwinning stijgt AZ van de vierde naar de tweede plaats met vijf punten. Dundalk blijft net als Maccabi Tel Aviv steken op vier. De Israëliërs gingen eerder op de avond met 2-0 onderuit bij Zenit Sint-Petersburg, dat nog zonder puntenverlies is.

AZ krijgt op 8 december in eigen huis de kans om Europese overwintering veilig te stellen. Zenit komt dan op bezoek in Alkmaar. Maccabi en Dundalk treffen elkaar in Israël.