Tete van Ajax-wissel naar aanvoerder onder Bosz: 'Geweldig, puur, oprecht'

Tete van Ajax-wissel naar aanvoerder onder Bosz: 'Geweldig, puur, oprecht'

Gepubliceerd: vrijdag 25 november 2016 om 08:55vr 25-11-2016 om 08:55

Ajax-trainer Peter Bosz stuurde donderdagavond een heel jong Ajax-team de wei in tegen Panathinaikos. Toch werd er met 2-0 gewonnen. Na afloop had de trainer het vooral over Kenny Tete en andere Ajax-wissels, die een passend antwoord gaven.

"Je start met veel jongens die nog niet eens twintig jaar oud zijn", begint Bosz tegenover Ajax TV. Alleen Heiko Westermann en Lasse Schöne brachten de nodige routine en zijn boven de dertig. "Ja, eigenlijk hadden we Westermann nog moeten wisselen, hè? En dan Dolberg erin als centrale verdediger. Dan hadden we een jong elftal gehad, ja. Haha."

"Dit geeft alleen maar aan dat Ajax veel talent heeft", vervolgt Bosz, die ook Tete inzette. De rechtsback scoorde. "Natuurlijk ben ik blij voor hem. Je zag het aan de manier waarop hij de goal vierde. Geweldig, puur, oprecht, zo blij. Kan ik me helemaal voorstellen. De situatie waar hij in zit… Als je dan eindelijk weer kan spelen en je bekroont die wedstrijd met een goal… Dat is geweldig."

Het geldt niet alleen voor Tete. "Er zijn meer spelers die helaas veel op de bank zitten. Dat zijn goede spelers hoor. (…) Dat geldt voor Kenny, maar ook voor Dijks. Die vond ik uitstekend spelen. En ook Westermann bijvoorbeeld." Tete kreeg zelfs de aanvoerdersband na de wissel van Schöne. "Kenny zit langer bij Ajax dan Heiko. We vonden hem de meest ervaren speler en dat hij het verdiende."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Tete in de basis van Ajax?

(1086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws