Bosz hoeft geen 'koorknapen' bij Ajax: Ik heb het interview niet gezien

Bosz hoeft geen 'koorknapen' bij Ajax: "Ik heb het interview niet gezien"

25-11-2016 13:14
3

Peter Bosz is blij dat Kenny Tete en Donny van de Beek donderdagavond hun kans pakten in de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Panathinaikos (2-0). De rechtsback scoorde en de middenvelder maakte indruk.

Dat betekent hoe dan ook niet dat Tete en Van de Beek zondag tegen sc Heerenveen in de basiself staan. "Ik probeer niet met de rest mee te gaan, maar met de trainers", zegt Bosz op het persmoment van vrijdag. "Ik vond dat Kenny uitstekend speelde, zoals wel meer jongens dat deden."

"Deze wedstrijd was een ijkpunt. Die jongens moeten zich laten zien tijdens de spaarzame momenten die ze krijgen en dat hebben ze gedaan. Als team hebben we echt een uitstekende wedstrijd gespeeld", vervolgt de Ajax-trainer, die het interview met Tete na afloop niet heeft gezien.

De Ajax-back zei dat hij het mooiste beroep van de wereld heeft. Deed Bosz dat goed na incidenten met Gudelj, El Ghazi en Bazoer? "Nou, ik hoef echt geen koorknapen te hebben. Ik heb het interview waar je op doelt niet gezien, maar heb wel z'n reactie na de goal gezien. Dat vond ik geweldig. Hij scoort niet vaak en als je dan op zo'n moment, in zo'n fase scoort, vind ik dat mooi."

Van de Beek
Ook Van de Beek kon Bosz zéér bekoren. "Ik vond hem, net als een heleboel mensen, uitstekend spelen. De focus werd wat op Kenny gelegd, dat snap ik ook wel. Maar er waren meer spelers die me uitstekend bevielen en daar was hij er één van", aldus Bosz, die weet dat ook Van de Beek het niet makkelijk heeft met zijn reserverol.

"In topsport kun je niet alleen maar de wind mee hebben. Als je daarmee om weet te gaan, word je alleen maar sterker. Als ik zag hoe hij gisteren speelde, heb ik het gevoel dat hij daar uitstekend mee omgaat."