Black Friday: deze 10 spelers zijn met flinke korting op te halen

Black Friday: deze 10 spelers zijn met flinke korting op te halen

25-11-2016 16:45
11

Het is Black Friday, het Amerikaanse commerciële startschot van de feestdagenperiode en de dag waarop mensen met grote kortingen cadeau's kunnen inslaan voor de kerst. De laatste jaren is de dag in rap tempo overgewaaid over bijna de hele wereld en de slag naar het voetbal is snel gemaakt. Dit zijn de Black Friday-koopjes op de transfermarkt die in de winter voor het grijpen liggen.

Memphis Depay (Manchester United)
Na anderhalf jaar op Old Trafford is Memphis verder verwijderd van een doorbraak bij Manchester United dan ooit en dat maakt hem een van de meest interessante koopjes voor de winter. De ruim 30 miljoen euro die United voor hem betaalde lijkt de club er niet meer uit te kunnen halen. Met Everton als serieuze gegadigde voor een permanente transfer of verhuur kan Ronald Koeman weleens op z'n Black Friday's toe gaan slaan.

Cesc Fábregas (Chelsea)
De situatie van Cesc Fábregas bij Chelsea is inmiddels wel onhoudbaar geworden. Als hij al in de selectie van de Londenaren zit, dan blijft hij vaak ongebruikt op de bank zitten of mag hij een paar minuutjes invallen. Zijn laatste optreden dateert alweer van eind september en dus is Cesc voor de grotere clubs een van de beste koopjes voor komende winter.

Jetro Willems (PSV)
In Nederland is Willems een van de koopjes die topclubs nauwlettend volgen voor de winterse transferperiode. Met een aflopend contract vertegenwoordigt de jonge linksback geen hoge transfersom meer en als hij besluit zijn verbintenis niet te verlengen, is het een zekerheidje dat Willems komende winter van club gaat wisselen.

Martin Caceres (Clubloos)
Met een verleden bij Juventus, Sevilla en Barcelona is het bijzonder dat Caceres na zijn vertrek uit Turijn afgelopen zomer nog geen club heeft gevonden. Een zware blessure hield de 29-jarige Uruguayaan de afgelopen maanden buiten het vizier van de clubs, maar inmiddels moet Caceres als Black Friday-koopje toch wel een van de meest begeerde transfertargets zijn.

Nemanja Gudelj (Ajax)
Als Nemanja Gudelj ergens voor gezorgd heeft met zijn werkweigering bij Ajax, is het wel dat zijn transfersom aanzienlijk is gedaald. Voor een speler die zo in onmin leeft met de club zullen andere partijen niet de volle buit voor gaan betalen. Gudelj is een absoluut koopje voor clubs in januari ten opzichte van de zomer, toen zijn waarde behoorlijk hoger lag. In het geruchtencircuit doet de naam van Sevilla de ronde.

Aleix Vidal (FC Barcelona)
Een transfermislukking van jewelste voor Barcelona. De back kwam ruim een jaar geleden over van Sevilla en is totaal niet uit de verf gekomen in Catalonië. Dit seizoen speelde hij nog maar één duel. Luis Enrique wil Vidal zo snel mogelijk lozen en een transfer naar Marseille of Italië lonkt voor de Spanjaard.

Daniel Sturridge (Liverpool)
Al drie seizoenen op rij heeft Sturridge, mede door blessureleed, niet meer dan vijftien wedstrijden per jaar voor Liverpool gespeeld in de Premier League. De spits is inmiddels uit beeld geraakt bij manager Jürgen Klopp en wordt in verband gebracht met een winters vertrek naar Southampton.

Stevan Jovetic (Internazionale)
Bij Manchester City genoot hij niet het vertrouwen als basisspeler, bij Internazionale evenmin. Dit seizoen is de situatie voor Jovetic echt uitzichtloos. Hij mocht in de Serie A welgeteld vijf keer invallen met een totaal aantal speelminuten van 67. Jovetic heeft geen toekomst meer in Milaan en ligt in de schappen.

Willian (Chelsea)
Er zijn veel slachtoffers van het nieuwe Antonio Conte-tijdperk bij Chelsea en Willian is daar zeker één van. Al bijna twee maanden heeft de Braziliaan geen basisplaats meer gekregen van de Italiaanse oefenmeester en de geruchtenstroom is inmiddels flink op gang gekomen. Volgens de laatste berichten wordt Manchester United de nieuwe werkgever van Willian vanaf januari.



Thulani Serero (Ajax)

Onder Frank de Boer was Thulani Serero nog wel een gewaardeerde kracht, zij het ook lang niet altijd als basisspeler. De middenvelder komt onder trainer Peter Bosz helemaal niet meer in het stuk voor en stond afgelopen zomer al op de transferlijst. Tot een overstap kwam het niet, en dus wordt de Zuid-Afrikaan nog maar eens extra zichtbaar in de etalage gezet.