'Schweinsteiger kan cashen: ruim vijftien miljoen euro in drie seizoenen'

'Schweinsteiger kan cashen: ruim vijftien miljoen euro in drie seizoenen'

Gepubliceerd: vrijdag 25 november 2016 om 18:47vr 25-11-2016 om 18:47

Major League Soccer-club Chicago Fire is bereid om héél diep in de buidel te tasten voor Bastian Schweinsteiger. De bij Manchester United in ongenade geraakte Duitser kan in de Verenigde Staten ruim vijftien miljoen euro in drie jaar gaan verdienen. 

Britse en Amerikaanse media melden vrijdag dat een overstap van Schweinsteiger (32) naar de MLS steeds waarschijnlijker wordt. Het nieuwe seizoen begint in maart en voor die tijd is Chicago Fire - de werkgever van Michael de Leeuw - van plan om in ieder geval één grote naam vast te leggen.

Dat moet dus Schweinsteiger worden. In de zomer van 2015 was de Duitser één van de grote aankopen van Louis van Gaal in Manchester. José Mourinho, de opvolger van de Nederlandse manager, zit echter niet op de aanwezigheid van Schweini te wachten. Deze jaargang kwam de oud-speler van Bayern München nog niet één keer in actie in de Premier League.

Er lonkt nu een avontuur in de VS voor de routinier. Chicago Fire heeft Schweinsteiger naar verluidt een lucratief contract onder de neus geschoven. Het geboden salaris bedraagt ruim vijf miljoen euro per seizoen, voor de duur van drie jaar. Op Old Trafford ligt Schweinsteiger nog vast tot medio 2018. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws