St. Juste kan borst natmaken: Ik kijk niet alleen naar hem, het gaat om Ajax

St. Juste kan borst natmaken: "Ik kijk niet alleen naar hem, het gaat om Ajax"

25-11-2016 20:04

Beide zijn bij Ajax en sc Heerenveen bezig aan een goed seizoen. Komende zondag staan Jeremiah St. Juste en Kasper Dolberg tegenover elkaar. De verdediger van de Friezen moet de topscorer van de Amsterdammers in toom zien te houden.

St. Juste is de ontwikkeling van Dolberg niet ontgaan. "Hij is een goede speler, vaardig, sterk en beweeglijk", zegt hij op de website van Heerenveen. "Maar ik kijk niet alleen naar hem, het gaat om Ajax en daar is Dolberg onderdeel van."

Ook St. Juste ontwikkelt zichzelf goed. Het leverde hem al zijn debuut bij Jong Oranje op. Hij rekent af met het stempel van 'nonchalant'. "Vooropgesteld, ik vond mezelf niet nonchalant. Ik denk dat het grote verschil zit in de ervaring die ik heb opgedaan. Ik ben fysiek sterker en heb geleerd harder de duels in te gaan. Het begint in je hoofd, je moet bereid zijn alles te geven om te winnen."

De Friezen willen hun vierde plek in de Eredivisie tot in ieder geval aan de feestdagen handhaven. "Onze vierde plek is reëel, de punten die we hebben zijn verdiend. Je moet echter niet te ver vooruit kijken. Ajax komt eerst, daar moeten we het zondag eerst tegen laten zien. Als dat goed gaat kunnen we denken aan de wedstrijden die volgen", aldus St. Juste.