Sneijder maakt eerste competitiedoelpunt bij overwinning van Galatasaray

25-11-2016 20:23
2

Wesley Sneijder heeft vrijdagavond zijn eerste doelpunt voor Galatasaray in het huidige seizoen gemaakt. Met een rake vrije trap had de middenvelder een belangrijk aandeel in de 3-1 competitiezege op Bursaspor. De Turkse topclub kon de zege goed gebruiken na twee nederlagen op rij.

Sneijder schoot tien minuten na rust zijn vrije trap tegen de touwen. Dat betekende de 2-1 voor Galatasaray. In de eerste helft was de thuisploeg op achterstand gekomen door een goal van Kubilay Kanatsizkus. Yasin Öztekin nam voor rust de gelijkmaker op zich. Invaller Eren Derdiyok maakte in de slotminuut van de wedstrijd de beslissende 3-1.

Jan Olde Riekerink haalde Sneijder vlak voor het eindsignaal naar de kant. Landgenoot Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee. Bij Bursaspor speelde geboren Alkmaarder Joshua John in de basis. De voormalige speler van onder meer Sparta en FC Twente werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Dankzij de zege blijft Galatasaray in de bovenste regionen, maar blijft het gat met Medipol Basaksehir met negen punten groot. De koploper in Turkije heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.