Voormalig Ajax-spits adviseert 'hype' Dolberg: Nu nog niet aan de orde

Voormalig Ajax-spits adviseert 'hype' Dolberg: "Nu nog niet aan de orde"

25-11-2016 21:07
9

Stefan Pettersson hoopt dat Kasper Dolberg en diens zaakwaarnemer het hoofd koel houden in de komende maanden. De oud-spits van Ajax denkt dat de Amsterdamse grootmacht op dit moment de perfecte club is voor de negentienjarige Deen. 

"Voor een jonge speler met specifieke spitsenkwaliteiten is Ajax de ideale club. Het voetbal in Amsterdam is altijd aanvallend, daardoor krijgt Dolberg iedere wedstrijd veel kansen", vertelt Pettersson aan Voetbal International. "Het is in mijn ogen dan ook nog veel te vroeg om over een vervolgstap te praten. Dolberg zit toch goed bij Ajax? Als je naar een Europese topclub wilt, moet je er ook echt klaar voor zijn. Dan moet je veel ervaring hebben. Dat is nu nog niet aan de orde."

Dolberg is een enorme hype aan het worden, merkt ook de Zweed. "Zoiets ontstaat door internet, social media en mobiele telefoons. Veel heisa, maar hij lijkt onverstoorbaar. Dat vind ik toch knap. In mijn tijd als Ajax-spits had ik alleen te maken met de druk van de fans en meer niet."

"Wat nog wel een aanleiding kan zijn om de Eredivisie te verlaten is het niveau ten opzichte van grotere Europese competities. Toen ik in de Eredivisie speelde, voetbalden er veel jongens met ervaring. Dat is nu niet meer zo", vervolgt Pettersson. "Goede jonge spelers vertrekken snel en talenten die ongeduldig zijn gaan ook al naar het buitenland. Ik ken Dolberg, de omstandigheden en zijn omgeving niet, maar mijn advies aan hem zou zijn: niet speculeren over een vervolgstap, normaal blijven doen, gewoon goed doorspelen dan komt de rest vanzelf. Haast hebben is nooit goed."