Matchwinner Schuurman: 'Ik vond het toen niet zo leuk meer bij Feyenoord'

Matchwinner Schuurman: 'Ik vond het toen niet zo leuk meer bij Feyenoord'

25-11-2016 22:48
7

Jari Schuurman kan zijn geluk niet op na vrijdagavond. De negentienjarige middenvelder van Willem II stond tijdens het duel met Go Ahead Eagles voor de eerste keer dit seizoen in de basis en was direct verantwoordelijk voor de winnende treffer: 0-1. 

"Ik had nog niet gescoord en ik had nog niet in de basis gestaan", vertelt de huurling van Feyenoord. "Tot vandaag had ik pas 43 minuten meegedaan. Nu negentig minuten erbij, dat voel je wel, maar schitterend om de winnende goal te maken."

In Rotterdam staat Schuurman te boek als één van de grootste talenten van de club. Een paar jaar geleden was de tiener, toen nog C-junior, opvallend genoeg al dichtbij een vertrek naar Tilburg. Hij was het even beu in Rotterdam. "Ik werd toen op een andere positie gezet en vond het allemaal niet meer zo leuk bij Feyenoord. Ik heb toen een paar trainingen bij Willem II gekeken, ik wilde misschien daarheen gaan. Maar uiteindelijk kwam ik in de B2 bij Gaston Taument (jeugdtrainer, red.) en hij heeft me weer helemaal opgekrikt."

Lees ook: Willem II deelt tik uit in Deventer: Schuurman de gevierde man