Utrecht-aanval steelt de show tegen Feyenoord: 'Zivkovic moet dat verbeteren'

Utrecht-aanval steelt de show tegen Feyenoord: 'Zivkovic moet dat verbeteren'

28-11-2016 16:03
2

Michael Mols heeft zondag zitten genieten van het aanvalsspel van FC Utrecht. Het trio Richairo Zivkovic, Sébastien Haller (twee goals) en Nacer Barazite maakte het Feyenoord negentig minuten lang lastig. Mols, rapporteur namens De Telegraaf, beloonde laatstgenoemde met een 8. 

"Hij was bij de meeste aanvallen betrokken en als je hem ziet voetballen is dat een lust voor het oog. Barazite is technisch heel vaardig en het lijkt hem allemaal geen moeite te kosten", vertelt de oud-aanvaller in het dagblad. 

Uitblinker Barazite is steeds vaker bepalend, merkt Mols op. "Vooral met zijn acties en steekballetjes. Kijk alleen maar naar de eerste goal in het duel met Feyenoord, waar Barazite de assist verzorgde op Haller. Vorig seizoen vond ik hem technisch ook goed, maar lukte het hem nog niet om zijn stempel op het elftal te drukken. Wanneer Nacer zich daarin goed blijft ontwikkelen, voorzie ik een mooie toekomst voor hem."

Haller kreeg een 7,5 van Mols, Zivkovic een magere voldoende: een 6. "Zivkovic moet zijn loopacties verbeteren en nog meer gebruik maken van zijn snelheid. Daarnaast moet hij wat attenter reageren wanneer Haller kopduels aangaat. Daar liggen nog groeimogelijkheden. Maar met de creatieve Barazite erachter – die strooit met steekpasses – staat er een bijzonder sterke aanvalslinie."