'Misschien met PSV wel de Champions League winnen, dat zou kunnen'

'Misschien met PSV wel de Champions League winnen, dat zou kunnen'

29-11-2016 13:22
9

Dirk Abels speelde dit seizoen vier duels namens Jong PSV in de Jupiler League. De ambities van de negentienjarige verdediger liegen er niet om. Hij wil doorbreken in het Philips Stadion en uiteindelijk hoopt hij met PSV zelfs de Champions League te winnen. 

Abels loopt al even rond bij PSV. "In de F1 speelde in een toernooi in Loon op Zand en na afloop van dat toernooi hoorde ik dat er wat mensen van diverse clubs naar mijn ouders waren gekomen. Dat waren mensen van RKC, Willem II en PSV. Ik koos in eerste instantie voor Willem II. Dat was toen beter voor mezelf, dat was in de buurt. Na vier jaar Willem II kwam PSV nog een keer. En toen heb ik de stap wel gemaakt", vertelt de stopper voor de camera van PSV TV. 

Een onbetwiste basisspeler is hij niet altijd geweest in de jeugd. "In de B1 had ik even een mindere periode, ik kwam ook op de bank terecht. Dat heeft iedere voetballer wel eens. Dat heb ik goed doorstaan. Toen kwam ik in de A1 en mocht ik meteen met Jong PSV mee voor de wedstrijd tegen Achilles' 29. Ik begon direct in de basis. Vanaf toen heb ik de stijgende lijn ook weer ingezet."

De stopper droomt van Arsenal of Bayern München, vertelt hij. Nu is het doel duidelijk: het eerste elftal PSV. "Ik denk dat PSV een mooi begin voor me is, vanuit daar ga ik mijn best doen, ik wil zo hoog mogelijk komen. Misschien kan ik met PSV wel de Champions League winnen, dat zou ook nog kunnen.