Prachtig gebaar na vliegramp: Atlético Nacional wil dat titel naar 'Chape' gaat

Prachtig gebaar na vliegramp: Atlético Nacional wil dat titel naar 'Chape' gaat

29-11-2016 14:26
5

De finale van deze editie van de Copa Sudamericana zal door de vliegramp van Chapeceonse nooit meer gespeeld gaan worden, maar tegenstander Atlético Nacional wil dat de prijs toch uitgereikt gaat worden. Aan Chapeceonse.

Dat heeft Atlético Nacional laten weten in een reactie op de vliegramp, waarbij een groot deel van de selectie van Chapeceonse omgekomen is. Woensdag zou in Medellín op bezoek bij Atlético Nacional de eerste wedstrijd in de finale van de Copa Sudamericana gespeeld worden, maar die wedstrijd zal door de tragische gebeurtenissen in Colombia waarschijnlijk nooit meer gespeeld gaan worden.

De president van Brazilië, Michel Temer, heeft drie dagen van nationale rouw aangekondigd na de verschrikkelijke vliegramp in Colombia. Ondertussen komen ook de verhalen naar buiten van spelers en betrokkenen die door bizarre gebeurtenissen niet op het vliegtuig stapten en dus aan de dood ontsnapten. Zo was de zoon van manager Caio Junior niet aan boord omdat hij zijn paspoort was vergeten. Eerder werd al bekend dat derde doelman Marcelo Boeck niet op het vliegtuig was gestapt omdat hij zijn verjaardag thuis mocht vieren.