Den Bosch-icoon weg door bezuinigingen: Niet in de koude kleren zitten

Den Bosch-icoon weg door bezuinigingen: "Niet in de koude kleren zitten"

29-11-2016 19:23
4

Fred van der Hoorn moet het veld ruimen bij FC Den Bosch. Het clubicoon is slachtoffer geworden van bezuinigingen. Daardoor moet het hoofd van de scouting begin volgend jaar zijn taken neerleggen.

"Fred heeft in verschillende functies, op het veld en daar buiten, in ruim 20 jaar onwaarschijnlijk veel voor FC Den Bosch betekend", reageert voorzitter Jan-Hein Schouten op de website van Den Bosch. "Een beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat dan ook niet in de koude kleren zitten. En persoonlijk vind ik het ook loodzwaar. Echter, in de weg naar structurele gezondmaking van FC Den Bosch moeten we in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen."

Tegenover het Brabants Dagblad reageert Van der Hoorn zelf ook op het nieuws. "Ik koester geen hard feelings tegenover Jan-Hein Schouten. Allesbehalve, zijn vader was voorzitter bij de club toen ik als speler terugkwam uit België. Ik heb bij FC Den Bosch altijd alles in het belang van de club gedaan. (...) Ik hoop ook dat de club tegen de stroom in weer naar boven zal weten te roeien. En ik zal gewoon in De Vliert blijven komen en de club met raad en daad bijstaan waar ik kan."