PSV stuurt Guardado terug naar Mexico: Ondertussen is er goed contact

PSV stuurt Guardado terug naar Mexico: "Ondertussen is er goed contact"

30-11-2016 06:59
9

PSV stuurt Andrés Guardado terug naar Mexico. De Eindhovenaren laten hem in zijn vaderland herstellen van zijn hamstringblessure. Het doel is om de Mexicaan voor de Eredivisie-topper tegen Ajax op 18 december terug te hebben. Met die wedstrijd sluit PSV ook de eerste seizoenshelft af.

Een week voor de uitwedstrijd tegen Ajax keert Guardado normaliter terug, melden het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf. Hij laat zich in Mexico behandelen door de fysiotherapeut van de nationale ploeg. De fysio kwam eerder al eens naar Eindhoven om Guardado bij te staan bij een andere blessure.

"Het middenstuk van zijn revalidatie kan hij daar voltooien, bij specialisten die hij goed kent", licht Phillip Cocu toe in het ED. "Hij heeft vaker te maken gehad met deze blessure en kan met hen goed inschatten hoe het hersteltraject moet verlopen. Ondertussen is er goed contact tussen onze staf en hem."

Guardado raakte geblesseerd in de laatste interlandperiode. Ook Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia hopen fit te raken voor de topper in Amsterdam. Het geblesseerde tweetal is volgens PSV op z'n vroegst beschikbaar voor die wedstrijd.