Munsterman mogelijk alsnog in de problemen: Onderzoek begonnen

Munsterman mogelijk alsnog in de problemen: "Onderzoek begonnen"

01-12-2016 07:10
66

Voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman kan nog steeds worden aangeklaagd. De 65-jarige Enschedeër wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de financiele malaise waar de club in zit. Onder meer met de transfer van Dusan Tadic is gerommeld.

"Er waren voldoende aanwijzingen dat bij Twente wanbeleid is gevoerd", zegt voormalig Twente-directeur Onno Jacobs in de Volkskrant. "Het vorige bestuur is te ver gegaan. Al na drie dagen ontdekten we een dubbele commissieovereenkomst bij de transfer van Tadic. Ik heb het meteen gemeld bij de KNVB. Het ging om miljoenen euro's. Ik begrijp niet waarom de licentiecommissie niet eerder hardere maatregelen heeft genomen. De boete van 45 duizend euro na de transfer van Ziyech van Heerenveen naar FC Twente stond niet in verhouding met de handelwijze van de club."

Munsterman zou daar samen met Aldo van der Laan nog voor aangeklaagd kunnen worden. "Dat zouden de KNVB en andere partijen kunnen doen. De belastingdienst (FIOD) is een onderzoek begonnen, er hangt Twente nog een claim van enkele miljoenen boven het hoofd."

Munsterman zelf countert de kritiek. "Ik heb geen facturen buiten de boeken gehouden. Daar ging ik niet over en het ging om het jaaroverzicht over het seizoen 2014-2015. Ik was toen al weg bij de club. Onzorgvuldig van Jacobs dat hij mij dan noemt. Hij verwijt me dat ik besluiten kon nemen door falend toezicht. Maar ik vergaderde 26 keer per jaar met de raad van commissarissen, Jacobs had de notulen kunnen inzien."