Steun uit onverwachte hoek voor Robben: Ik kan hem helpen als hij wil

Steun uit onverwachte hoek voor Robben: "Ik kan hem helpen als hij wil"

01-12-2016 07:25
6

Franck Ribery hoopt dat Arjen Robben zijn contract bij Bayern München gaat verlengen. De Fransman kan de Nederlander bij de onderhandelingen wel een handje helpen.

Ribery geeft aan dat hij Robben maar wat graag langer bij Bayern ziet. "Ik kan hem helpen als hij wil", vertelt Ribery in gesprek met Sky Sports. Hoe Ribery Robben wil helpen, wordt niet verteld. "Ik zal vertellen hoe ik het zie. Arjen is een zeer belangrijke speler voor ons, we hebben samen veel gewonnen. We hebben belangrijke spelers nodig met veel ervaring." De onderhandelingen met Robben zijn nog in volle gang, maar de Nederlander wil nog even wachten.

Ribery verlengde onlangs zelf zijn verbintenis tot 2018. "We hebben veel gepraat met mijn zaakwaarnemer en Karl-Heinz Rummenigge (voorzitter, red.). Laten we eens kijken hoe het met mijn lichaam gaat, hoe het reageert. Ik ben weer honderd procent fit. Toen mijn contract afliep, moesten we om de tafel gaan zitten om te beslissen hoe we verder konden gaan. Ik ben erg blij dat ik hier blijf. Ik ben nu bijna tien jaar hier en heb een speciale band met de club. Het voelt als familie. Ik heb veel vrienden en ik ken de München-mentaliteit. Dit is geweldig voor mij."

De buitenspeler hoopt zijn carrière bij Bayern te eindigen. "Ja, waarom niet?  Dit is waanzinnig, ik wist niet dat ik zo lang zo blijven. We hebben zoveel gewonnen, zo hard gevochten en zo hard gelachen en plezier gemaakt. Ik hoop dat ik nog steeds veel prijzen met Bayern kan pakken. Belangrijk is ook dat ik gezond blijf."